torek, 8. junij 2010
Vrhunsko vino Levin, zvrst rdečih vinskih sort
Vinska specialiteta Vinske kleti Kunej se predstavlja z novim imenom, novim okusom, novo vinsko zgodbo. Rdeče vino Levin se razlikuje od vseh vin, ki se jih je do sedaj pridelovalo na Bizeljsko-sremiškem okolišu. Ima temno rdečo vijoličasto barvo, ki bi lahko spominjala na kakšno mediteransko vino, vendar je struktura vina povsem drugačna.
Levin je intenzivne rubinasto rdeče barve z vijoličnimi in opečnatimi odtenki. Vonj je srednje intenziven, saden, vonj po slivah, usnju, skorji kruha, kavi ter kančku temne čokolade. Prijeten in odprt. Dobra pitnost ob prvem dotiku. Tanini so večinoma usklajeni, mehki in se dobro družijo z živahno kislino. Rdeče sadje je stalno prisotno v ustih.
Rdeče vino Levin postrežemo pri temperaturi 16 - 18° C in se prileže suhomesnatim jedem, divjačini in k slovenskemu narodnemu jedilniku.
Več o aktualnih letnikih tule >>.
Oznake:
vrhunsko vino
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar